Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ανθεί η μαύρη αγορά


Από διακίνηση ιατρικών προϊόντων μέχρι τηλεοράσεις και αναπηρικά αμαξίδια, πωλούν και ενοικιάζουν έμποροι την ώρα που η δημόσια υγεία μόνο δωρεάν δεν είναι



Όπως αναφέρει δημοσίευμα στα ΝΕΑ κλεφτοπόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των εμπόρων, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να ξηλώνουν μέχρι και τα διαφημιστικά φυλλάδια των ανταγωνιστών τους με στόχο το μονοπώλιο.
Εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι πατερίτσες, αμαξίδια κτλ οι έμποροι πωλούν ή ενοικιάζουν ακόμα και τηλεοράσεις, ενώ αρκετοί είναι οι ασθενείς που πείθονται για τη χρησιμότητα των εν λόγω προϊόντων με αποτέλεσμα να πιέζουν τους γιατρούς να τους συνταγογραφήσουν τέτοιου είδους βοηθητικά είδη.
Ωστόσο, το παρεμπόριο δεν σταματά εκεί αλλά στο χορό του μαύρου χρήματος μπαίνουν και οι φυσικοθεραπευτές και οι αποκλειστικές νοσοκόμες καλύπτοντας τα κενά του προσωπικού. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα η ημερήσια φροντίδα κοστίζει 30- 50 ευρώ με την προυπόθεση  ο ασθενής να μην καρφώσει τον φυσικοθεραπευτή στην προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αφού η παρουσία του εκεί απαγορεύεται. Ετσι, ο ειδικός παίρνει την ιδιότητα του συγγενή και μπορεί με αυτό το τρόπο να μπαινοβγαίνει με την άνεσή του στο δωμάτιο.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τα τοιχοκολλημένα σημειώματα από τοκογλύφους οι οποίοι αναζητούν υποψήφιους πελάτες γράφοντας με μεγάλα γράμματα ΔΑΝΕΙΑ- ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ.
Παράλληλα οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ ενισχύουν την ανάπτυξη του "κλάδου" καθώς 200 ιδιωτικά ασθενοφόρα εκμεταλλευόμενα τη κατάσταση πλουτίζουν εις βάρος του πολίτη. Χαρακτηριστικό είναι πως το κόστος για τη μεταφορά ασθενούς από το ΚΑΤ στο βόλο είναι 750 ευρώ, ενώ υπάρχουν και κρυφές χρεώσεις, αφού εάν ένας ασθενής καλέσει ιδιωτικό ασθενοφόρο και στο μεταξύ τον παραλάβει το ΕΚΑΒ, η ιδιωτική εταιρεία θα ζητήσει τότε από τον ασθενή 40 ευρώ για την κλήση. Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που απαγορεύεται η είσπραξη κομίστρου για την μεταφορά ασθενών.
Ο τιμοκατάλογος της ντροπής
*Τηλεόραση 20 ευρώ την εβδομάδα
*Ξαπλώστρα 15 ευρώ την εβδομάδα
*Αερόστρωμα 35 ευρώ το μήνα
*Αμαξίδιο 60 ευρώ το μήνα
*Ιδιωτικό ασθενοφόρο 60-80 ευρώ εντός Αττικής
*Αποκλειστικές νοσοκόμες 70-80 ευρώ καθημερινές και 100-110 αργίες σαββατοκύριακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture