Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Gulpiyuri Beach, μια παραλία στην μέση του πουθενά

Κρυμμένη σε ένα μικρό κοίλωμα των βράχων, ακριβώς στη μέση ενός λιβαδιού, βρίσκεται η παραλία Playa de Gulpiyuri, μια από τις πιο παράξενες αλλά και ομορφότερες παραλίες στον κόσμο.

Στο ταξίδι μας από την μέρα που ξεκινήσαμε το dinfo έχουμε συναντήσει πολλές και πολύ όμορφες παραλίες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Πράσινη Παραλία, την παραλία με την μαύρη άμμο, την γυάλινη παραλία, την κόκκινη παραλία ακόμη και την παραλία με την πιο άσπρη άμμο. Καμία όμως δεν μοιάζει με την παραλία που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.
Βλέπετε δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι υπάρχει μια παραλία σαν αυτή αν δεν υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο, αποδείξεις δηλαδή για την ύπαρξη της.


Η Gulpiyuri Beach βρίσκεται στην μέση του πουθενά. Πάνω από 100 μέτρα από την πλησιέστερη ακτή, ακριβώς στην μέση ενός πανέμορφου λιβαδιού. Σύμφωνοι, υπάρχουν και άλλες παραλίες που βρίσκονται τόσο μακρυά από την θάλασσα. Έχουν όμως παλιρροιακά κύματα, μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτές ή να απλώσετε την πεσέτα σας πάνω σε ψιλή χρυσή άμμο; Πουθενά στον κόσμο.
Πώς εξηγείται η ύπαρξη της; Λέγεται ότι τα αλμυρά νερά από τον κοντινό Βισκαϊκό Κόλπο μέσα από μια σειρά από υπόγειες σήραγγες τροφοδοτούν συνεχώς με θαλασσινό νερό και κύματα την μικρή παραλία. Για αυτό τα νερά της μικρής παραλίας είναι πάντα πεντακάθαρα, αλλά και αρκετά κρύα σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων είχαν την τύχη να τα απολαύσουν.
Που θα την βρείτε; Αν τύχει να βρεθείτε κοντά στην όμορφη πόλη Llanes, στη βόρεια ακτή της Ισπανίας, έχετε πολλές πιθανότητες..
πηγη. http://www.dinfo.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture