Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Οι χαρούμενοι άνθρωποι ξοδεύουν λεφτά σε εμπειρίες, όχι σε αντικείμενα

Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν χρήματα για καινούργια ρούχα, μοδάτα παπούτσια και ακριβά κοσμήματα, σε σημείο εθισμού.
Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη σημασία του να επενδύουμε σε εμπειρίες ζωής, περισσότερο από ένα κομμάτι διάσημου σχεδιαστή.
Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία, το έχουμε πει χιλιάδες φορές.


Φαίνεται ότι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι είναι αυτοί που κρατούν αποστάσεις από την αλόγιστη σπατάλη σε άχρηστα πολλές φορές, αντικείμενα.
Αντίθετα, ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ταξίδια, εμπειρίες και αναμνήσεις.
Αν όλοι επενδύαμε στο μέλλον μας παρά στα παπούτσια μας, οι ζωές μας θα ήταν πιο όμορφες από οτιδήποτε άλλο, που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα.

Η ζωή είναι αναμνήσεις, όχι διαμάντια
Απλά σκεφτείτε το: στο τέλος της ζωής σας θα αναπολείτε το γεγονός ότι είχατε ένα τελευταίας τεχνολογίας τηλέφωνο και παπούτσια διάσημου σχεδιαστή ή ανθρώπους και εμπειρίες που σας καθόρισαν;
Ερευνητές του San Francisco State University, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε ότι ζωή είναι οι αναμνήσεις που δημιουργούμε, αλλά πέφτουμε στην παγίδα της υπερκατανάλωσης, την οποία στο τέλος μετανιώνουμε.

Επικεντρώσου σε ό,τι σε κάνει χαρούμενο και όχι δημοφιλή
Από έρευνα του Cornell University προκύπτοι ότι πολλοί θα ήθελαν για κοινωνικό status να αγοράσουν ακριβά ρολόγια και κοσμήματα.
Ζούμε στην κοινωνία της διαφήμισης και ό,τι αγοράζουμε γίνεται με κίνητρο την προβολή μας.

Δρ. Thomas Gilovich, καθηγητής του Cornell University: 
«...Αγοράζουμε πράγματα για να μας κάνουν χαρούμενους, και το πετυχαίνουμε. Αλλά για λίγο, γιατί τα καινούργια αντικείμενα μας ενθουσιάζουν μέχρθι τη στιγμή που τα συνηθίζουμε...Δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να ανταμείψουμε τον εαυτό μας μετά από σκληρή δουλειά με ένα νέο ρούχο ή μια έξοδο, αλλά να επενδύουμε περισσότερα σε εμπειρίες που δημιουργούν αναμνήσεις παρά σε αντικείμενα που δε θα έχουν ενδιαφέρον σε σύντομο διάστημα. Μπορεί να θεωρείτε ότι συνδέεστε μαζί τους, αλλά είναι έξω από εσάς. Αντίθετα, οι εμπειρίες σας είναι μέρος του εαυτού σας και αυτοί που είσαστε τελικά».

Άσε το καρτελάκι της τιμής και εξερεύνησε τον κόσμο γύρω σου
Η κατανάλωση σίγουρα ανοίγει πολλές θέσεις εργασίας, αλλά, πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν πια, τα ανεκτίμητα οφέλη ενός ταξιδιού, της εκπαίδευσης και των δημιουργικών δράσεων.
Αυτά συμβάλλουν στην προσωπική μας ευτυχία, σε μια θετική στάση ζωής.
Γιατί να αγοράσεις ένα τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, όταν μπορείς με τα λεφτά αυτά να πας σε μια χώρα για πρώτη φορά;

Σταματήσετε λοιπόν να ξοδεύετε σε αντικείμενα και σκεφτείτε τις αναμνήσεις που μπορείτε να φτιάξετε με λίγη αποταμίευση και έναν χάρτη!
πηγη. http://www.eyedoll.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apture